Cum combini 2 tag-uri in wordpress

Wordpress logo

In 2009 a inceput aventura mea in blogosfera. In facultate, in anul III, am studiat materia e-Commerce. Pentru a nu ne adauga inca un examen in sesiune, profesorul nostru ne-a dat de facut un proiect. Utilizand o platforma free, fiecare dintre noi trebuia sa facem fie un magazin online, fie un portal de stiri, fie un site de job-uri, fie un blog. Cum eu calatoream foarte mult, cea mai simpla solutie mi s-a parut a fi un blog de calatorii. Asa s-a nascut jurnaldecalator.wordpress.com, blog multat ulterior pe jurnaldecalator.ro.

De atunci, blogul a suferit multe modificari evoluand o data cu mine. La inceput de 2013 am incercat sa transform blogul intr-o revista online. Am luat o tema gratuita si am inceput sa o optimizez. Un update de wordpress a venit insa cu un mare bug de securitate, bug de care au profitat niste oameni binevoitori si au distrus cam tot ce am facut. Am ramas doar cu baza de date si cu pozele, pentru restul nu aveam backup. Am refacut blogul, am luat o alta tema de wordpress pe care am adaptat-o cerintelor mele si apoi am recuperat din back-up articolele vechi.

Cum keywordul anului 2014 este Optimizare, m-am gandit sa-mi refac blogul de calatorii si sa-l optimizez. Am recitit majoritatea articolelor vechi si am incercat sa le optimizez din punct de vedere SEO. Apoi am refacut structura de categorii utilizand principiul “Less is more”. Din 53 de categorii au mai ramas acum 15. Am incercat sa le construiesc astfel incat fiecare articol sa se potriveasca intr-o singura categorie. Restul categoriilor le-am transformat in tag-uri.

Dupa ce am terminat cu articolele si cu categoriile, a venit randul tag-urilor. In cei 5 ani de existenta, desi am scris doar putin peste 60 de articole, am reusit sa strang peste 500 de tag-uri diferite. Am observat ca am multe tag-uri cu alta forma, dar cu acelasi sens pentru blog. Blog, blog de calatoriibloggeri calatoriblogosfera de turism sunt tag-uri ce aplicate mai multor articole ce ar trebui grupate sub aceiasi eticheta. Sa intru pe fiecare tag, sa afisez articolele, apoi sa editez toate articolele, sa le aplic un singur tag si apoi sa le steg pe celelalte ar fi o pierdere imensa de timp. Ca solutie la problema mea am gasit Term Management Tools, un plugin wordpress foarte simplu dar foarte eficient. Cu ajutorul lui poti combina mai multe tag-uri intr-unul singur.

Cum instalezi si cum folosesti Term Management Tools:

  • in adminul blog-ului tau construit pe platforma wordpress, mergi la secituna Plugins( Module) din meniul din stanga. Apoi apesi pe Add New( Adaugare Module) si tastezi in casuta de search( cautare) term management tools. Din lista selectezi modulul cu acelasi nume si apoi il instalezi
  • dupa ce ai instalat modulul, mergi in seciunea Posts( Articole) din meniul din stanga si alege optiunea Tags( Etichete)
  • selectezi tag-urile( etichetele) pe care vrei sa le unesti si apoi alegi optiunea Merge( Combina) si scrii numele tag-ului care va fi aplicat tuturor articolelor ce erau marcate cu tagurile selectate initial, atat de simplu.
Merge tags

cum combini 2 tag-uri in wordpress

 

Written by Ionut Vlad Iordache

Sunt un om pasionat de web si mai ales de eCommerce. Evolutia de la programator la om dedicat eCommerce-ului am simtit-o ca pe un fenomen normal, data fiind inclinatia mea spre bussiness. Sunt pasionat de sport, bicicleta, munte si calatorii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *